Коментари

Къща с ново изображение

Къща с ново изображение

Декорацията на този етаж не беше просто предизвикателство. Сградата, разположена в центъра на МадридИмаше сравнително тясна фасада, през която навлизаше обилна естествена светлина, но повечето стаи се простираха във вътрешността, около съседен двор. Между тях имаше централна зона без прозорци - точно пред вратата за достъп до къщата - това усложняваше разпределението, тъй като всяка среда, която искаше да бъде създадена в нея, нямаше естествено осветление. Случаят включва професионално решение, поради което собствениците възлагат реформата на архитектите Майте Гонсалес Фернандес и Диего Мартинес Монтеяно от студиото на Аркиттек. Новият проект реши проблема, като постави кухнята и тоалетната в слепата зона. Първият, в допълнение към функционалната си роля, действа като подова зала.

След като новото разпределение приключи, къщата остана организирани в две зони: денят, оформен от кухнята, хола и тоалетната; и през нощта, с две спални и техните бани. За да се улесни преминаването на естествена светлина между хола - разположен до фасадата с прозорци - и кухнята, всички ненужни стени бяха премахнати.

Всъщност осветлението беше ключов аспект на реформата. Maite González и Diego Martínez прогнозираха a окачен таван това ще скрие съоръженията на къщата от поглед. В него бяха отворени ями и лампи за осветителни тела, в които бяха поставени светодиоди, които осветяват пространствата с тънкост косвено. Играта с обем беше друг решаващ раздел в проекта. Екипът на Arkittec планира няколко елемента с по-малка височина от останалата част от къщата. Кухнята, зоната на мивката в основната баня и съблекалнята в двойната спалня бяха замислени като независими пространства, чиито стени не достигат тавана, за да улеснят преминаването на естествена светлина от съседните помещения. Трябва да се отбележи специално кухненските шкафове, които се простират в L-образна форма, за да създадат коридор към нощната зона.

Този привиден коридор всъщност е отпред с два килера. Първият, близо до вратата за достъп до къщата, се използва за съхранение на палта. Във втория вратата смени ориентацията и се изправи срещу основната баня; вътре шайбата и сушилнята са скрити, разположени в колона. Два обемисти уреда, които, когато се изнесат от кухнята, оставиха повече свободно място в нея за съхранение на прибори и храна.

Реклама - Продължете да четете по-долу Диафазно разпространение

Мебелите в дневната част бяха поставени по начин, който не пречи на преминаването към останалата част от къщата. Диванът беше подравнен с стълба, който поддържа допълнителния радиатор. Зад има достатъчно място, за да дойде и да отиде от кухнята. Диван, от BoConcept. Възглавнички, от Ганседо. Маси и златни вази от A Loja do Gato Preto. Витрина, от Борджия Конти. Кехлибарени стъклени вази от Лос Пеньотес. Фигури от теракота, от Al Bellas. Радиатор, от Jaga.

Блясък срещу Мат

Вижте тази снимка. Какво забелязвате? Вазите привличат вниманието и след това погледът спира към дървените маси. Ако сложите детайл злато, направете го на матова повърхност: финишите няма да се състезават и всяко парче ще има своя собствена роля.

Симетрични стълбове

За да се интегрира вертикалния радиатор на хола, до него е направена подобна структура - с бели дървени летви - която рамкира прохода към останалата част от къщата.

Място за сядане

Дърводелски изделия, произведени от Ceebano. Компанията е поръчана от компанията LG Máxima S.L, креслото, което затваря зоната за сядане, е вчерашните сделки.

Безвредна класика

Античните мебели имат тъмни облицовки. За да ги възстановите, разпечете лака и изложете дървото. Ако това е седалка, префасонирайте го с текуща материя. Ваза и възглавница, от Хабитат.

бюфет

Изгледът на таблото и сватбения килер, както ориенталски стил, придават екзотичен и внушителен въздух на декорацията.

изпражнения

Втората, използвайте хидравлична настилка, различна от дъбовата настилка - придобита в Детарима - избрана за останалата част от къщата. Накрая кухненските мебели не се простираха до тавана, а бяха оставени на около 70 см от него, като кубче

Добре дошли у дома

Щом влезем в къщата, намираме кухнята. За да се разграничи тази среда на приемника, бяха приложени три решения. Първият беше да поставите бар за закуска, със изпражнения, обърнати към зоната за готвене, осветени с три лампи. независимо вътре в къщата, с по-малка височина.

Каква добра двойка!

Белите и сиви кухненски мебели хармонизират с пода, атрактивна керамична композиция. Контрастът между минималната линия на шкафовете - без дръжка - и пода, с подчертан ретро въздух,
Обогатява околната среда. Кухненски мебели, от Moretti. Плочки, които предизвикват хидравличните подове на Azulejos Peña. Тавите са от Kenay Home.

Рафтове в кухнята

Добро решение, което се възползва от пространството, без да презареждате околната среда, е да направите на стената, където завършва плота, рафтове с малко дъно за поставяне на малки уреди или прибори за ежедневна употреба.

Частен апартамент

Детската спалня има отделен кът за сядане. Достъпът се осъществява през коридор, оборудван отляво със килери
от пода до тавана, като съблекалня. Фронтовете му, гладки, бели и без дръжки, се сливат със стената и сякаш са част от нея. Аксесоарите и кърпите за баня са от A Loja do Gato Preto.

Стрекози, които ръководят ...

Цветната шарена хартия беше използвана като конец между различните пространства, заети от малкия й собственик.

Област на проучване

Проучваната зона е белязана от просторността и чистотата, които осигурява белият цвят.

спалня

Хартия, от Nathurai Cotton Табла и нощно шкафче, от Trades Вчера. Спално бельо, басоли и Zara Home. Възглавница от щампа на Lexington.

Кофа в спалнята

Вътре в брачната стая беше направена съблекалня. На изображението зад манекена визията на бюст във височините подчертава факта, че стената, която отделя съблекалнята от зоната за почивка, не стига до тавана. Таблата за глава, изработена от дърво и решетка, и старата маса, боядисана в бяло, придават очарователен въздух на деликатност.
Нощно шкафче и табла, от Trades Вчера. Спалното бельо, каре и възглавници са от Zara Home.

Съблекалня

Важно е да имате добро осветление, за да визуализирате дрехите с лекота. Стените, боядисани в бяло, а рафтовете в тон умножават светлината, било естествена - с прозорец - или изкуствена.

Топла атмосфера

Хартията, която покрива областта на умивалниците, постига уютно усещане благодарение на златистия си цвят и неправилната текстура на нейното покритие. Дървеният плот, съответстващите ниски мебели и дори кафявите кърпи засилват тази топлина. На тази тъмна основа се открояват бели мивки и кранове с голям чучур и предизвикват интерес. На заден план плъзгаща се врата освобождава и скрива тоалетната.

Този скрит скъпоценен камък ...

Душът стоеше зад мивките. Стените му, покрити с мозайка от бяло и сиво стъкло, умножават светлината и придават декоративна стойност на площ, която изненадва със своето местоположение, като полу скрито съкровище. Мозайката е придобита в Calvo & Munar.

Кърпи и аксесоари

Умивалници, от Calvo & Munar. Кърпи и аксесоари, от A Loja do Gato Preto.

Мини пространство

Компенсирайте липсата на метри със зашеметяваща декорация. В този случай текстурираната хартия, огледалото със златна барокова рамка и дизайнерският умивалник превръщат тоалетната с любезност в малко бижу.

Пералня и сушилня

Намирането на двата уреда - много обемисти - повдига въпроси. На този етаж те бяха разположени в прохода към спалните, скрит в килер пред основната баня.

Жилищен план

Жилищен план.


Видео: Къща ново строителство, гр. Стара Загора (Декември 2020).