Съвети

Дуплекс с естетика на таванско помещение

Дуплекс с естетика на таванско помещение

това дуплекс пентхаус близо до Барселона представя премиер модерен образ и ексклузивна среда, без да жертва комфорта. Собствениците му, двойка с две деца, възложиха реформата на интериорен дизайнер Моника Лопес Андреу и архитект Мигел Анхел Каретеро, от Езеро Аркитектос, Желанието му беше да се сдобие с къща с открити и светли пространства, където възрастните и децата прекарват най-много време заедно през деня, въпреки че всеки от тях развива различни дейности. Следователно реформата се основаваше на Създайте страхотна многофункционална стая на партера. В него, освен че има дневна и трапезария, те създадоха голяма работна зона и кухня, оборудвана с голям полуостров.

На последния етаж, до който се влиза през а спирално стълбище с ефектен дизайн, Намираха се главната спалня, баня, съблекалня и зона за игра за деца. От последното започва второ стълбище, което го свързва с a Мецанинът е активиран като детска спалня, Що се отнася до декорацията, то борова гора като връзка между трите етажа и всяка от неговите среди. Всички стаи имат боров паркет и в допълнение са разделени с вертикални летви в едно и също покритие. Дори плотът на полуострова също е направен с този материал.

До борова гора, бялото е най-подходящият цвят в проекта, Стените, таванът и повечето мебели блестят и разпространяват обилната естествена светлина на къщата; въпреки че за да се избегне линейна украса, тя беше квалифицирана с различни сиви тонове и оранжеви докосвания, Дизайнерските мебели и килимите с дълги коси също са от ключово значение за нарушаването на еднородността на бялото, енергизиране на декорацията и придаване на по-изтънчен и изключителен въздух на околната среда.

Реклама - Прочетете по-долу Оригинална зала

Няколко дървени летви образуват отворена преграда, която отделя залата от хола, без да прекъсва преминаването на естествена светлина. Направен е в борова гора, сякаш е продължение на земята. Сцена, от Лерой Мерлин. Огледало, проектирано от Моника Лопес Андреу.

Отворена стая

При реформата на това таванско помещение бяха премахнати прегради, за да се създаде голяма стая с няколко среди, което позволява едновременното използване на различни дейности на цялото семейство, двойка с две деца. Затова до книжарницата беше запазена зона от салона, за да се намери масата на бюрото. До него кресло за дизайн маркира разстоянието между тази зона и хола. Интериорен дизайн, Моника Лопес Андреу. Архитект, Мигел Анхел Каретеро.

Оригинална масичка за кафе

Масата за кафе внася индивидуалност в стаята за своя забавен и оригинален дизайн. Холна маса, дизайн на Моника Лопес.

Зона за живеене и работа

Мебелите в актуален стил с меки и заоблени форми, килимите с дълги коси и доминиращия бял цвят придават визуална приемственост на жилищната зона и работната зона. Столове, придобити в Eskandal. Flexo оранжево, от Corium Casa. Килими: бели, от B&B; и сиво, от Франсиско Кумелас. Щори, от Лерой Мерлин.

Вградена трапезария

На стената на трапезарията и скрита зад няколко завеси, интериорният дизайнер постави допълнителни рафтове за съхранение. Отстрани, оставяйки широка стъпка, за да се улесни циркулацията, разположен събирателната зона. Хладилник, от Smeg.

Събиране на зона

Диван, от твърдите Теми V, със сиви и бежови възглавнички, от Filocolore; и с оранжев принт, от B&B. Одеяло, от Велафуста. Холна маса, проектирана от Моника Лопес Андреу, в гланцов лак. Pouf, от Woodnotes, в хартия и памук.

Интегрирана кухня

В съответствие с естетиката на таванското помещение, кухнята е интегрирана в хола, без прегради, които го разделят. Това е голям полуостров, оборудван с бели мебели и дървен плот, който повтаря декоративната схема на цялата стая. Кухня, проектирана от интериорния дизайнер Моника Лопес Андреу, с мебели и уреди на Ikea, Whirlpool. Свръхестествени столове, от Moroso, от фибростъкло и полипропилен, придобити в Arkitectura. Таванни лампи 172, във формовано PVC, за продажба в Biosca & Botey.

Кухня на полуостров

Дизайнът на кухнята е успех, който отговаря на целта за споделяне на семейното време за кулинарни задачи. Полуостров, голям, но пропорционален на широчината на приземния етаж, предлага щедра работна повърхност, без да губи очен контакт с другите среди на помещението. Дори в зоната за готвене, където гърбът е обърнат към трапезарията, проблемът се решава с огледална предна част, която освен че създава най-дълбокия оптичен ефект, умножава естествената светлина.

Детска спалня за мечтание

Детската спалня се намираше в таванското таванско помещение, което има естествена светлина и вентилация през покривен прозорец. В зоната, където покривът е по-нисък, разделен от спиралното стълбище, детските легла бяха поставени директно на пода. По този начин се постига височина и атмосферата придобива по-неофициален въздух.

Зона за игра

На горния етаж на таванското помещение имаше достатъчно пространство, за да играят деца. Това е визуално свързано с таванското помещение, където са разположени леглата им, чрез преграда, открехната с дървени летви. Маса и столове, Barruguet. Дизайн на интериорен дизайн на дъска. Килим, от Лорена Канали.

Дизайн и функционално стълбище

Спиралното стълбище, до боровата гора, е един от отличителните белези на къщата. Той поддържа същия естетически език като останалата част от къщата и затова лесно се интегрира в декорацията. Акцентите включват елементи като извития дървен парапет, който го стилизира, както и летящите стъпала и кабелите на острието, ключове, за да се облекчи визуалната му тежест. Над него прозорец на покрива гарантира навлизането на естествена светлина на горния етаж през деня. Освен че спестява консумация на електроенергия и улеснява естествената вентилация, прави използването на стълбата по-безопасно.

Главна спалня

Без мебели или разсейване, ниско легло става главен герой на главната спалня. Клавишите: тя е съсредоточена с две светлинни стени и няколко странични маси. За да го облечете, беше избрана смес от текстури и в краката му беше поставен приятен килим, който ви кани да свалите обувките си. Апликации Tolomeo Faretto, от Artemide, закупени в Biosca & Botey. Кадифена юргана, синьо одеяло, бяло одеяло, възглавници и пуф, от Filocolore. B&B килим.

Много лична баня

С кръгло огледало, лампа за бижута, мраморна мивка и сини лакирани мебели банята се превръща в изключително пространство. В допълнение, тя е топла и съобразена с останалата част от къщата, с борова дървесина като ключов материал в нейната декорация. Мебели, проектирани от интериорния дизайнер, изработени от гланц лак DM и дъбово дърво. Мраморна мивка, в Gunni & Trentino. Lamp Caboche, от Foscarini, в Biosca & Botey. Кърпи, от Filocolore. Стелажи, от Икеа.

План на къщата и идеи

На стената на вътрешния двор, зад кухнята, беше монтирано полупрозрачно стъклено ограждение, което гарантира навлизането на светлина и избягва гледки, които нищо няма да донесат в интериора. Той комбинира неподвижни елементи с голям централен прозорец, който осигурява естествена вентилация.
Ориентировъчни цени FLAT>