Информация

Много актуална реновирана селска къща

Много актуална реновирана селска къща

Разположен на сушата със стръмен наклон, това Хижа на два етажа в Барселона сега има прекрасна гледка към небето и морето благодарение на Реформа на архитекта Джоан Арнау Фараш от Студио 05 AM Arquitectura. преди от работата достъп до къщата това беше направено чрез стълбище, което завърши на главната тераса; сегакато достъпът до салона е директен, тази тераса се освобождава и получава уединение. Друга фундаментална промяна бе извършена във вътрешността на приземния етаж, като се премахнат преградите, за да се постигне възможно най-двустранно пространство. В хола, чрез разпределяне на зала и коридори, получавате голяма зона за сядане С достъп до кухнята и кабинет. Стълбите водят към спалните.

Покритията са друг ключ към проекта, поради високата му декоративна стойност. Белите стени, освен че повишават осветеността на къщата, насочват погледа към външната страна; дъбовият паркет с широките си ламели създава усещане за по-голяма широчина и гладка дърводелска маса от сиво, присъства във всички среди, за естетическото и визуалното сближаване, което предоставя на всички тях. Дърводелството заслужава отделна глава в тази реформа. Първо заради функционалния си дизайн, който го направи Два големи плъзгащи се панела в хола до напълно независима кухня и кабинет, когато е необходимо. И второ, защото отпечатва актуален стил на декорация, като интегрира различни елементи, като например ТВ шкаф с камина, стълбите с учебната библиотека и кухненските шкафове с вратите на три съседни помещения: килер, тоалетна и пералня.

На последния етаж архитектът прилага същата логика, присъстваща в цялата къща. Спалните се събират в дистрибутор, който става полезно пространство чрез интегриране на отделена баня. В родителската спалня зоната за почивка е отделена от съблекалнята с елемент, който интегрира вградени гардероби, а в непълнолетния е създадено независимо студио.

Реклама - Продължете да четете по-долу Киносалон

В основната зала е бял / черен бином, като синьото небе. Разпределението на мебелите и белите стени правят външната част на интериора. Диван, кресло Nuage и масичка за кафе, от Roche Bobois Кутия Lu-Ink, възглавници и сплетен кош. Крава килим, от Непорочното зачатие.

Декорация с характер

Холната маса с шахматна дъска и килимът от крава кожа са фокусни точки за нейния контраст с доминиращото бяло. Килимът също така маркира прехода между дневната и съседната стая, която се използва като офис (виж следващата страница). Връзката между тези две среди е дърводелството, направено в сиво DM. Лампи, от Ikea. На масата три конски глави от Лу-инк. Одеяло, от Filocolore.

Голяма тераса с гледка

Белезникава бамбукова покрита пергола осигурява сянка на тази вдъхновена от студ външна тераса, където с пейки, за сядане или сядане и няколко шезлонга, беше създадена приятна зона с няколко приложения: социални събирания, почивка и солариум. Шезлонги, от Хабитат. Възглавнички: червени и отпечатани, от Lu-Ink; и люляци, от Filocolore. Кръгло сплетено влакно и фенери, от Ikea.

Салонът има универсално разпределение

Кухнята изглежда интегрирана в хола, но това е независимо пространство, което е отделено от голям плъзгащ се панел, направен от сив DM. Обикновено той остава отворен, за да направи циркулацията по-течна и в същото време да придобие визуална амплитуда.

Визуална приемственост между хола и кухнята

Снабдена със сиви шкафове DM и бели мебели, кухнята поддържа цветовата схема на хола. В допълнение, дъбовата настилка, споделена от двете среди, подобрява визуалната приемственост. Кухня, проектирана от архитект Джоан Арнау от студио Arquitectura 05 AM. Табуретки, от Ikea.

Кухнята е украсена с поп детайли

В чиста среда като кухнята, със стени, боядисани в бяло, без облицовка, поп арт плакат фокусира цялото внимание с атрактивна комбинация от цветове. До него прозорец показва наклона до северната фасада на къщата.

Функционално разпределение в кухнята

Широчината на кухнята позволи да има голям остров, на който се намират мивката и големите чекмеджета. Централната ос на пространството, тя е на малко разстояние от зоната за готвене и се простира до сива ДМ предница, която редува врати за килер с друг достъп до килер с хладилник, тоалетна и дреха. Уреди, от Bosch. Синтетичен плот, от Silestone. Люляк стол, от Filocolore.

Многофункционалният остров е центърът на кухнята

Островът е проектиран като многофункционални мебели с място за съхранение и голям плот, като добра част от повърхността му е взривена за използване като бар за закуска. До него стълб, покрит с боя от шисти, и вертикален радиатор с магнити се използват като панели за оставяне на съобщения, списъка за пазаруване, седмичното меню ...

Младежка спалня

Разделено на две зони: почивка и учене, с преграда с половин тяло, леглото беше поставено под прозорец на покрива, за да се насладите на гледката към небето. С пълноцветен текстил и мандаринов флексо, тази безупречна среда беше оживена. Юрган, възглавници и флексо, от Filocolore. Бюро Ikea.

Главна спалня с гледка

Декорацията на спалнята е на заден план, за да даде известност на пейзажа. Поради контраста си с бялото, вътре в него се подчертава само стена, боядисана в тъмно синьо, с която толкова светлина е нюансирана. Холна маса Ikea, лампа и кокосов килим. Покривка за легло и възглавница, от Filocolore. Печатна възглавница, от Lu-Ink. Шезлонги, от Хабитат.

Спалня с съблекалня и баня

Проектиран като апартамент от архитекта, той е разделен на три пространства. Един от тях, с прозорец, се превърна в съблекалня, с скрин, мивка и шкаф с огледални врати.

Баня също с гледка

Банята на родителската спалня, до съблекалнята, представлява обем, който интегрира душ, тоалетна и двустранни шкафове. И третото, с достъп до тераса, е зоната за почивка.

ПЛАН И ИДЕИ

Решения за обмисляне:

- Декоративната съгласуваност на проекта, постигната с дърводелски изделия по поръчка. С всички дизайни в лакирана ДМ са постигнати пространства с актуална естетика. Да подчертая: интегрирането в мебелите на телевизора на открита камина до две страни; облицовката на стените, което позволява да се имитира кухненската врата със стените на хола и да се скрият големите й размери; и обшивката на стълбището, която се простира в практична книжарница за проучването.

- Хроматична хармония между дневна и кухня и функционалното разпределение на последната. Това е многофункционално пространство, с остров, който интегрира бар за закуска и предна част, която редува шкафове с врати за достъп до килер, тоалетна и пране.