Коментари

Реформа за придобиване на светлина

Реформа за придобиване на светлина

Сякаш това беше изненадващ трик на илюзионизма, на този етаж възприемането на пространството се променя непрекъснато. Всяка среда се слива с прилежащата или става независима от нея в постоянен набор от перспективи. Естествено, това не е дело на магия, а на първоначалната реформа, планирана от архитекта Маркос Коралес. Къщата се намира в урбанизация, разположена в покрайнините на Мадрид. Гледките бяха толкова зрелищни, че Corrales ги интегрира, така че те бяха част от интериора през огромни прозорци.

Архитектът присъства на нуждите на собствениците, двойка с две деца и избра дистрибуция, базирана на плъзгащи се врати, които действат като мобилни прегради. Ако бъде оставена отворена, холът общува с трапезарията. Това, от друга страна, служи за разпространение на детските спални от едната страна и на хола от друга. От своя страна новите панели комуникират хола с офиса, а това със спалнята, за да се улесни постоянната връзка между родители и деца.

Същата система с плъзгащи се врати се използва за разделяне или анексиране на двете детски спални. Успехът на реформата се дължи и на проведеното проучване, за да се гарантира оптимална циркулация на естествената светлина. Благодарение на стъклени панели, монтирани на стените и прозорците, разположени до тавана, яснотата преминава от една среда в друга и дори осветява пространствата, разположени в центъра на къщата. Дърводелството също изигра звездна роля в реформата. Архитектът Маркос Корралес, в сътрудничество с Ediciones Despacio S. L, проектира мебели, шкафове и шкафчета, които тази компания произведе за измерване.

В детските спални шкафчетата с прибран рафт заместват нощните шкафчета. Над тях мецанинът, изпълнен покрай покрива, осигурява ключово място за съхранение на дрехи от друг сезон. В допълнение, стената, на която лежи леглото, беше защитена от ежедневно триене със стъпаловиден плот, който визуално разграничава зоната за почивка и отстъпва на работната зона. В това постоянно търсене на усещането за приемственост, бялото в цвят играе ключова роля; Присъства в тъканите, мебелите и покритията, той действа като проводяща нишка в цялата къща и умножава така търсената естествена светлина.

Реклама - Продължете да четете по-долу Търсите в чужбина

Пейзажът беше интегриран в хола през прозорците. Под тях стоеше диван с шезлонги. Районът беше обособен с два дизайнерски фотьойла. Дивани и фотьойли, от Simsum. Лампа, на Ideas Luz. Одеяло и вази, от Usera Usera. Килим BSB. Възглавнички, от Esteoeste и Maison de Vacances.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Детайли, които украсяват стаята

Миниатюра на фотьойлите украсява масичката за кафе.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Персонализирана шкафче за книги

На най-дългата стена в хола архитектът Маркос Коралес проектира лицева страна, която съчетава бели лакирани шкафове и рафтове. Между седалките четири групирани странични маси създават усещането за образуване на едно по-голямо централно парче. Като са независими, те могат да бъдат разделени и преместени из стаята, за да направят по-гъвкаво и функционално разпределение. Маси, от Simsum. Снимка на Абрахам Лакале. В нишата на книжарницата: клетка, на Usera Usera и стъклени вази, на Becara. Многоцветната картина е рисувана от децата на семейството.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Дневна и трапезария, общо пространство

За да се засили приемствеността между дневната и трапезарията, бяха използвани два ефективни декоративни средства. Първият, поставянето на пода на пода с всички летви, ориентирани в една и съща посока и без фуги, които разграничават всяка среда поотделно. Вторият призив беше да се използва бялото в определени парчета - подова лампа и конзола в хола; столове и параван, окачени в трапезарията, които служат като връзка между двете среди. Дори аксесоари, като вази и съдове, отговарят на същата тази декоративна цел. Отляво: конзола, от Simsum. Върху него вази, от Zara Home и свещник, от Point до La Ligne.
PLANO>

Кръгла трапезария

Масата, дизайн на Marcos Corrales в сътрудничество с Ediciones Despacio S. L, улеснява безпроблемната циркулация между хола и трапезарията. Освен това конструкцията, която поддържа кръглата обвивка, с кръстосана глава в центъра на масата, ви позволява свободно да поставяте столовете около себе си, без крака, които обуславят фиксирано разпределение в трапезарията. Столове от Kartell. Оранжева тава, от Изток. Вази, от Батавия. Свещниците са от Zara Home.
PLANO>

Трапезария

Лица и каботажните кораби, от Изток; салфетки, от Le Jacquard Français и посуда, от Vinçon.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Кухня с офис

Широката повърхност позволи да се прикрепят мебелите към стените и да остави в центъра перфектно пространство за поставяне на маса, където да се яде всеки ден. Вместо столове бяха избрани табуретки, които без облегалка се съхраняват под масата и улесняват удобната циркулация в цялата кухня. Маса и табуретки от Simsum. Килим от Maison de Vacances. Кухненски прибори и напитки, от Vinçon.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Игра на цветове в кухнята

Кухнята беше обзаведена с бели шкафове без дръжки и със сив плот, в тон с дърводелството на прозорците, плота и пода. Кухня с подпис Artificio. На стената, часовника, от Zara Home.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Детайли в кухнята

Хромните табуретки са идеално интегрирани в играта на цветовете. За да оживеят атмосферата, бяха използвани нотки на червено: върху килима от боядисана крава кожа и аксесоари.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Топлота в спалнята

Ключът към постигането на атмосфера на интимност и спокойствие беше изборът на неутрални цветове: каменни и препечени, анимирани с фини нотки в розова гама. Килерът, като всички дърводелски изделия в къщата, беше лакиран в същия тон на стената, за да изглежда като разширение от него, идеално решение за малки пространства. Подчертава главата на работата, като дъното е само за да служи като рафт. Освен това върху него е монтирано стенно брашно, което позволява да се поддържа повърхността на масите чиста. Реверсивна ленена юрган и перо от възглавници от Maison de Vacances. Одеялото, в цвят бордо, е от Zara Home. На таблото - две картини на художника Карлос Ариага.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Безплатно преминаване към светлината

Между спалнята и офиса, разположен отдолу, е монтиран остъклен панел, който позволява визуално общуване на двете помещения и преминаване на естествена светлина от едно пространство в друго. Панелът облечен в щора, за да се гарантира поверителност, когато е необходимо. Отдолу поръчана книжарница бе завършена в крива, за да се улесни циркулацията в спалнята. Картел стол. В книжарницата в подножието на леглото, бяла ваза, от Хабитат.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

Еклектична вана

Нейният чар се крие в смесицата от стилове. Умивалникът, вграден в летящ плот, и екранът с кисело стъкло, което го отделя от душа, са модерни. До тях селският стол, ориенталският килим и бродираните кърпи образуват интимно пространство, което не оставя никого безразличен. Прозорецът на крилото обръща внимание на огледалото: хоризонтален дизайн, инсталиран в края на тавана, който осигурява допълнителен вход на естествена светлина в банята. Табуретка, от Батавия. Кърпи, от La Rueca. Тоалетни принадлежности и козметика, от Crabtree & Evelyn.
ДЕТСКА СТАЯ>
PLANO>

ПЛАН ЗА РЕФОРМА

Всеки сантиметър се възползва изцяло, тъй като пътеките на практика бяха елиминирани. Трапезарията действа като разпределител, от който се осъществява достъпът до хола и спалните.

Видео: Учебната програма по МАТЕМАТИКА за 2. клас. . гл. ас. Мариана Богданова (Ноември 2020).