Информация

Пентхаус с двойна височина

Пентхаус с двойна височина

Впечатляваща перспектива, в която антрето, холът, трапезарията и кухнята са приковани с верига Този пентхаус, разположен в историческа сграда в Мадрид де лос Австрия, Това в миналото беше манастир. Габриел Асдрубал, интериорен архитект и собственик на тази къща, подписва функционален интериорен дизайн, Топло и богато на нюанси. В началната фаза на проекта архитектът Игнасио Агуадо Ортего отговаряше за структурните съвети. Наклонени тавани, открити греди, тухлени стени и среди на различни нива те отбелязват декорация, която използва тези елементи за блясък.

на общите части са отворени една към друга като таванско помещение, в постоянно търсене на широта. От спалнята можете да получите достъп до спалните: общо три, с интегрирана баня във всяка от тях, тъй като собственикът обича да кара гостите си да се чувстват като у дома си, с пълна поверителност и независимост. По този начин, в допълнение към основната стая, къщата разполага с двойна стая с съблекалня и таванско помещение и многофункционално пространство за посещения или като зона за избягване за отпускане или четене.

Единицата материали е константа в къщата: полиран цимент на пода, боя от слонова кост по стените, таваните и сводовете и детайли от промишлено желязо и дърво. Идеята беше да се спазва стила на оригиналната конструкция. Мебелите си сътрудничат в резултат с парчета, проектирани от архитекта, както и с други икони от семейното наследство или индустриалния дизайн. Други подробности на проекта, които бяха особено засегнати, бяха осветлението - планирано за създаване на внушителна атмосфера до Groove Lighting и Ilumisa- и климатизацията - чрез подово отопление и ефективната система Altherma, разработена от Daikin-.

Естествената елегантност на интериора е резултат от съюза между структурното и декоративното. В работата по рехабилитация са открити перфектните рамки и възможностите на светлината. Безупречен проект, в който се влюбва с просто око.

Реклама - Продължете да четете в открити пространства

Габриел Асдрубал е отговорен за интериорния дизайн на този проект, в който цвят, елегантност и топлина образуват хармония от спокойни ритми. Изборът на материали - полиран цимент върху настилката и една и съща боя с цвят на слонова кост по стените, таваните и сводовете в цялата къща - опаковани парчета, избрани с голямо внимание.

камина, на огнеучителите.

Декоративни стълби

В тази къща, организирана на няколко нива,
Стълбите са друг декоративен елемент. Промишлените железни стъпала съобщават широка галерия за достъп до къщата с дневната зона: същество, отворено към трапезарията и интегрирано, от своя страна, в кухнята.

на фотографска работа Принадлежи на Габриел Асдрубал. топка тонирано стъкло и синьо топло, от Anmoder.

Декоративни ресурси

Използваните тонове, промяната на височината в пода и осветлението на всяка зона отбелязват фината граница на трите среди, които следват една друга: кухня, трапезария и хол.

диван проектиран от Габриел Асдрубал и дело на Tapicerías Joyca. фотьойли реколта, проектирана от Chon Izquierdo и отново тапицирана във вретище. маса с черен килим и вълнен килим, от Anmoder.

Микс от стилове и парчета

По-актуалните и други парчета от ретро вдъхновение, наследяване или възстановени споделят пространство в хармония. Богатството от нюанси, които носи на цялото, е неоспоримо.

Идеална трапезария за събирания

Съставът на тази преходна трапезария гарантира тихи плотове около разтегателна квадратна маса, проектирана от интериорния архитект и изработена от дъб от Ебанистерия Габилондо. В стената, в някои ниши на работа, се организират приборите и други допълнения.

лампа отгоре реколта.

Видени тухлени стени възстановени

Вижданата тухла, оригинална на метоха, който някога е бил сградата, в която се намира тази къща, се появява по стените на този район. Кухненските мебели, с изчистени линии и без дръжки, са вградени в комплекта без уплаши.

мебели, проектиран от Asdrúbal и изработен от Estudio Cocinarte.

Практична трапезна маса

Масата за хранене, разположена между кухнята и хола, е дизайн на архитект, който ви позволява да спечелите няколко сантиметра, като плъзнете дъската. От 8 затворени вечери той е домакин до 12 удължени. Произвежда се в няколко размера при поискване.

Художествена галерия

Голямата зала, с която тази къща се е превърнала в място за показване на снимки, всички подписани от Габриел Адрубал. Те почиват на индустриален железен рафт.

кола от Anmoder.

Баня в полезрението

Отворена и интегрирана с експертиза в спалнята. Зона на мивка, която се приспособява към неуспеха на пода, врата, която придава неприкосновеност на тоалетната и уникална кабина, която изолира ваната.
Огледалото, лампата и златното копринено покривало са от семейното наследство.

Оригинален работен душ

Дизайнът на кабината на пилотската кабина и нейното вътрешно покритие от полиран цимент, напомнящ древните римски бани. Местоположението му се възползва от долното стълбище, през което се влиза в спалнята за гости.

На първо място, функционалност

Когато тази рехабилитация беше планирана, тя беше един от приоритетите. До ваната на основната спалня, тези чекмеджета са проектирани за съхраняване на кърпи.

Жизнен тон в спалнята

Изящните парчета предоставят фини нюанси в майсторски микс от стилове. Цветова гама
разнообразна и свежа улавя светлината, която прозира през прозореца, ориентирана към един от дворовете на метоха.

шотландски кариран плат кадифени и зелени възглавнички, от Гастон и Даниела. стол с регулируема облегалка от дърво, продава се в Калма Чечу. Холна маса блок в червено, от Anmoder.

Баня по поръчка

Габриел Асдрубал предложи реформата, така че всяка спалня да има собствена баня. В този случай, макар и с малки размери, той има естествена светлина и несравним изглед над покривите на Мадрид.

Многофункционална стая

Тази среда, която остава в кухнята, се осъществява чрез стълбище от стълби, излетяло от хола. Наклонът на тавана, оригиналните греди от 17-ти век и зенитната светлина персонализират стая за гостите или като кът за бягство.

стол, от Калма Чечу. килим
и възглавнички, на Гастон и Даниела.

Възползвайте се от всяко пространство

В зоната, където таванът губи височина, е създаден килер за плъзгащи се врати. В допълнение, структурата, която поддържа матрака, има няколко чекмеджета.

Идеи, които допринасят

Между откритите дървени греди покривът към мадридското небе се отваря през прозорец на покрива. В тази спалня бяха поръчани две дървени татами, които изолират матраците от пода, но в същото време практически не ги повдигат от пода, което е много успешно в стаи с наклонени тавани.

татами от дърво, произведено от Ebanistería Gabilondo.

Добра комуникация

Съблекалнята, умивалникът и душът, подредени на една и съща лицева страна, са скрити или комуникирани чрез фиксирани панели или плъзгащо се стъкло и гипсокартон, които се плъзгат по метални водачи.

Баня и таванско помещение

Изключителната височина на тавана на тази споделена спалня е била печеливша с място за съхранение над банята, до което се влиза чрез освободена стълба. Дървен плъзгащ панел макси се движи, за да скрие или покаже съблекалнята и банята.

на стълба регенерирана дървесина е от магазина на Havana Decor.

Получете повече от това

Чрез гениални идеи, направени за измерване, пространството би могло да се разшири, двойното използване да бъде печелившо
или печелете повърхности. Като тази дървена маса, която има разтегателно парче, което се събира, когато не се използва.

План на първия етаж

Двойната стая с съблекалня, баня и таванско помещение е разположена на по-високо ниво, отколкото се достига от дневната зона.

План на партерния етаж. Ето как беше организиран апартаментът

На приземния етаж са общите части, че Те бяха отгледани отворени, като таванско помещение, и спалнята с баня апартамент.

The Оригинална дистрибуция и проект, който използва материали, са ключовете за
този тип стая апартамент, която интегрира банята и зоната за почивка, без да се добива йота
на интимността, която всяка от срещите изисква от ден на ден, въпреки че те са споделени.
◾ Ваната, направена от същия полиран цимент, който покрива пода на къщата, е ограничена от прозрачен стъклен параван. За да достигне естествена светлина до вътрешната кабина, в която се намира тоалетната, преградата, която граничи с ваната, е направена от полупрозрачно стъкло.

Мецанин план

В кухнята има трета спалня, с интегрираната баня, която също се използва като многофункционално пространство.

Видео: Thailand, Pattaya. Jomtien Beach Penthouse 4 (Юни 2020).