Други

Максимизиран е 32м2 апартамент

Максимизиран е 32м2 апартамент

Китайското общество се променя. Концепцията за няколко поколения от едно и също семейство, живеещи под един покрив, се изоставя и младите хора започват да стават независими преди родителите си, изправени пред проблема да не намерят жилище, което да отговаря на техните нужди. Това се случи с двойка, която купи апартамент в Хонконг от 32 квадратни метра, предназначен за семейство и разделен на няколко стаи.

Проучването на JAAK му се притече на помощ и реши да се изправи пред реформата, която ще постигне дома на мечтите му. Първата стъпка беше да разрушите всички дялове, оставяйки диафанното пространство. След това продължиха да проектират няколко дървени мебели, като разграничиха различните стаи и служеха като бюро, шкафове, рафтове, мебели за телевизия и място за скриване на уреди.

През целия под те използваха едно и също дърво, така че крайният продукт да бъде максимално чист и пространството визуално по-широко. Те създадоха коридор, за да осигурят достъп до спалнята engawa, външната зона, подобна на верандите, която може да се види в традиционните японски конструкции, и която служи за увеличаване на светлината и като място за почивка благодарение на широките кухини на прозорците, които могат да се използват като пейки. Резултатът? Малко, но много функционално местообитание, приспособено към нуждите на неговите собственици и техния бюджет.

www.jaak.co

Реклама - Продължете да четете под Апартамент за двама

Този 32 м2 апартамент в Хонконг беше разделен на няколко стаи, което го прави клаустрофобично. Студиото JAAK събори интериора си, за да отвори пространствата и да започне от нулата.

като

Студиото JAAK проектира няколко дървени мебели, за да раздели помещенията и да отговори на нуждите на двойката.

Приложени момчета

В тази част от килерите са запазени пространство, което служи като бюро и общува визуално със стаята. Завесата позволява интимност и в двете пространства, ако е необходимо.

Голям капацитет

Вместо прегради те поставиха шкафове, давайки на пода много място за съхранение.

Имат дърва

Те използваха едно и също дърво в целия апартамент, така че резултатът беше много чист и визуално разширен. Тази дървена лицева част съдържа два килера и изненада ...

Скрита баня

Вратата, която дава достъп до банята, е камуфлирана.

Знайте как да се възползвате

Банята, малка по размер, се възползва изцяло.

Всичко пасва

Горната част на шкафовете е използвана за поставяне на кутии.

Правете много с малко

Собствената двойка имаше тесен бюджет за реформата. Дървените шкафове бяха добър ресурс за него.

Минималистична кухня

Кухнята е в кухнята и има U-образно килерно пространство и тази предна част.

Влезте с добър крак

Изглед на апартамента от входа.

Всички свързани

На заден план кухнята и на преден план зоната за хранене.

Минимално изкуство

Изкуството е възложено на студио за графичен дизайн, което е създало серия отпечатъци, вдъхновени от четири филма: Аполон 13, контакт, междузвезден и 2001: Космическа одисея.

Дневна

Зоната на фоайето е пред трапезарията.

Преразгледана традиция

Дизайнерите искаха да създадат коридор engawa Японец с тези килери, които от своя страна разделят спалнята от останалата част от къщата.

Кът за четене

Отворите на прозорците бяха толкова дълбоки, че могат да се използват като пейки.

Интериорен прозорец

Изглед към кухнята от спалнята. Леглото беше по поръчка, предназначено да постави място за съхранение под него.

преди

План на етажа 32м2 преди реформата, разделен на кухня, хол, баня и две спални.

след това

Апартаментът след реформата. Можете да видите как са премахнати преградни стени и персонализирани шкафове с функциите, които всеки има.