Информация

Реновиран апартамент, за да получите светлина

Реновиран апартамент, за да получите светлина

Намира се в сграда от 50-те години, много близо до Плаза де Франческа Масия в Барселона, тази къща е проектирана от архитекта Дезире Гарсия Паредес от студиото на Сирее. Особена задача, тъй като по това време собствениците живееха в Италия и цялата комуникация през целия етап на проектиране и строителство се осъществяваше по телефона. Това не попречи на архитекта да събере в дизайна желанията и съществените точки, за да накара тази двойка да се почувства напълно спокойно в новия си дом.

След първото посещение всички забележителности на къщата бяха ясни, както и някои неудобства, които проектът трябваше да разреши. Тя беше широка, имаше галерия с големи прозорци, а стаите бяха свързани с дълъг коридор. Структурата на сградата включваше товарна стена, която разделяше пода на две зони, съседната на фасадата беше по-светла, но тази зад стената беше някак тъмна. Трябваше да получите естествена светлина, за да достигнете до всички стаи. Екипът на Carmarefor започна да събори дялове.

Първата стъпка беше да разширите помещението, като премахнете прилежащото помещение и да направите прикачен файл върху товарната стена, за да отворите празнина в преградата, която разделяше новата обща площ на разпределителя. Освен това кухнята беше отведена до входа на къщата, интегрираща част от антрето, а в стените, които комуникират с коридора - зоната, по-малко облагодетелствана от светлина, се отваряха отвори със стъклени помещения. По този начин беше възможно да се увеличи зрителната дълбочина и усещането за амплитуда.

След като новото разпределение приключи, къщата се организира в просторна всекидневна с няколко среди - хол, трапезария, кът за четене и работна зона; кухнята, три спални и две бани, едната от тях, интегрирана в главната спалня. За покриване на пода на къщата, тя беше играна с декоративна комбинация от орехови настилки и хидравлична мозайка. Стената на хола беше боядисана в много мек зелен тон, а за останалата част от къщата бяха избрани неутрални тонове, които перфектно се съчетават с избраните впоследствие мебели и тъкани.

Студиото на Sirëe също пое интериорен дизайн. Избрахме актуален и топъл стил, в който преобладаването на дървото е от съществено значение. Съвременните парчета бяха комбинирани с ретро щрихи и мебели по поръчка, с лакирани текстури и дъбова дървесина, които освен че осигуряват на дома висококачествени облицовки, оптимизират пространствата за съхранение.

КЛЮЧОВЕ НА РЕФОРМАТА

Всекидневната беше разширена чрез включване на съседната стая и галерията. В допълнение, местоположението на вратата за достъп бе променено.

Кухнята спечели пространство, като намали залата с няколко метра. Връзката между тези две пространства беше решена със стъклени прегради, които позволяват преминаването на светлината и предлагат по-голямо усещане за простор.

Оригиналният под беше заменен с орехова настилка в цялата къща, с изключение на кухнята, баните и старата галерия, където беше поставена хидравлична плочка.

Поставено е подово отопление и система за домашна автоматизация, която улеснява ежедневието.

Обновени бяха електрическите и водопроводните инсталации, както и баните.

Реклама - Продължете да четете по-долу по части

Различните цветове и материали допринасят за разграничаване на галерията. В първия, стените бяха боядисани в ментово зелен цвят, а подът беше покрит с орехова настилка.

Във втория бяха избрани бяла и хидравлична плочка. Диван от Grassoler. Възглавници и бял стол, от Cado. Одеяло, от къща Каталина. B&B килим. Маса и странична маса, от Merc & Cia. Влакна кошница, от Материя.

Тераса интегрирана към хола

Ако имате тераса, която не използвате, не мислете за нея: интегрирайте я в хола и проектирайте релефно оформление, което ви позволява да създавате диференцирани среди. Изберете завеси в светли цветове и внимавайте мебелите да не пречат на свободното преминаване на светлината.

Естествени растения

Украсете масичката за кафе с естествени растения. Изберете два или три лесни за грижа сортове и ги поставете в саксии от един и същи цвят, за да постигнете възможно най-балансиран резултат. Саксии и растения, от Bossvi.

Хидравлични и дървени плочки

Изберете финиши, които координират - хармонично или като контрапункт - и се уверете, че преходът между двата материала е незабележим, когато стъпвате.

Естествена декорация

В хола е създадено доста просторно и светло пространство, спокойна и комфортна атмосфера благодарение на комбинацията от бяло
и дърво. В допълнение към дневната и трапезарията, в метрите, получени от галерията, бяха разположени работна зона и малък кът за четене.
Холна маса, гардероб и фотьойл пеперуда, от Merc & Cia. Растенията са от Босви.

На същата линия

Трапезарията, като останалата част от хола, беше украсена с дървени мебели, въпреки че
Бяха поставени таванни лампи в индустриален стил, които нарушават монотонността и диференцират околната среда. За работната зона е проектирана
потребителски стелаж, в дъб, който интегрира бюрото.

Добре поставена маса

Ако покривката и приборите за хранене са обикновени цветове, в равни или подобни тонове, поставете индивид, който контрастира и изберете салфетки, които оживяват комплекта. Покривка за маса, от Filocolore. Съдове, много. Пръстен за салфетки и салфетки, от Материя. Индивидуален, от Кадо.

Богатство на нюансите

При реформата бяха запазени оригинални елементи като корнизи и корнизи, които бяха боядисани в бяло, за да създадат динамичен контраст с цвета на стените.

Столове, от Сия. Тавани лампи, от Maisons du Monde. Снимката на стената е от Merc & Cia и тази, която се поддържа от мебелите, от Cado.

Добре обмислен

Нов достъп до хола е проектиран да постигне по-голямо усещане за дълбочина и релеф.

Стъклени прегради

Кухнята беше разширена чрез добавяне на част от залата. Стените, със стени със средна височина, бяха покрити със стъклени заграждения с черни профили, които позволяват на естествената светлина да постъпва и да я интегрира в дневната зона.

Естествена светлина

В допълнение, това решение позволява естествената светлина на прозореца на галерията да достигне до кухнята, разположена точно срещу нея. За целта се отвори празнина в преградите, които отделят тази стая от залата и са остъклени.

Групирани в предна част

В кухнята мебелите бяха комбинирани в два различни облицовки. Горните шкафове бяха избрани в бяло, точно като работния плот и работния фронт, а долните - в тъмен, почти черен тон. Настоящата естетика на декорацията контрастира с традиционния стил на хидравличната плочка.

Кухня, проектирана от архитектурното студио Sirëe. Саксии с растения, много много.

С гледки

Главната спалня е с интегрирана баня и достъп до малка тераса. Леглото опира до таблото от стена до стена до половината височина, което ви позволява да използвате горната част за поставяне на снимки и други орнаменти.

Табло, проектирано от Sirëe. Настолна лампа,
от Икеа. Покривало за одеяло, от Filocolore. Юрган и възглавнички, от Cado. Снимки, от Little House.

Маса и столове

За да разширите визуално малка тераса, поставете само необходимите мебели - не една повече - и изберете растения въз основа на количеството светлина, което получавате.

Маса и столове, от Teodora. Възглавница, от Кадо. Кошница и растение, Босви

Топло докосване

В банята топлото докосване отговаря за дървото, присъстващо на плота, който служи като основа за мивката, както и на различни рафтове.

Плочки тип метро

Цялото пространство беше покрито с метро и хидравлични плочки.

Дървена репиза

Отгоре поставете ваната с дървен рафт, за да поставите тоалетните принадлежности. Не забравяйте да бъдете защитени с анти-влажност лечение.

Кърпа, от Filocolore. Сапун, от Мераки.

Разделени на зони

Просторната баня позволява инсталирането на вана и поднос за душ. Последният беше разположен в дъното, до прозореца и затворен със стъклена врата и неподвижно крило.

Жилищен план

План за разпространение в дома.

Видео: 239487 - Tриетажна къща над двореца Евксиноград на километър от морето с невероятна морска панорама (Ноември 2020).