Съвети

В кожата на таванско помещение

В кожата на таванско помещение

С голяма тераса, която ви кара да забравите своето местоположение в центъра на Барселона, този апартамент се влюбил в собственика си, който предприел тотална реформа, за да превърне интериора си в двуетажно пространство. Разпределяйки преградни стени в дневната зона и благодарение на високите тавани, къщата реагира на много актуална естетика със сигурност въздушен тавански въздух.

Холът, дневната, трапезарията и кухнята споделят едно пространство без вертикални стени, които пречат на визуалната приемственост. Само жилищната площ беше обособена с a тъмна желязна конструкция и дървена лента на пода което нарушава еднородността на полирания цимент, който покрива цялата къща. Той също така подчертава a практично дървено таванско помещение в които се съхраняват книги. В рехабилитация, извършена от TDF работи, врати не се отпускат в кухнята, въпреки че тя е добре дефинирана от местоположението на трапезарията. За да умножат светлината, която къщата получава, стените бяха боядисани в бяло, което позволява да се злоупотребяват с мебели, завършени в тъмни тонове, дръзки и елегантни двучлени едновременно. За родителската спалня обаче беше избрана по-спокойна комбинация, изпъстрена с препечени тонове и с по-ярък четка, както в текстила, така и в избраните аксесоари.

Това, което беше предназначено с декорацията, е цялата къща да диша в същия стил. Дори банята беше покрита с полиран цимент, обработен в сивкав тон. Зоната на мивката беше решена с a лети мивка, направен от същия материал, и това се откроява със своя квадратен дизайн. Стенната лампа, която беше поставена на огледалото, внася малко ретро въздух в композицията. Студеността на тази облицовка се компенсира от дървен под под душа, който също има фиксиран полупрозрачен стъклен панел без врата.

Накратко, много личен дом, в който изпъкват разпределението, мебелите и покритията, отличителни белези на стил, който подчертава характеристиките на неговата архитектура.

Реклама - Продължете да четете под Хол и кухня без врати

Когато разпределяте преградни стени, кухнята е интегрирана в трапезарията, въпреки че е дефинирана от тъмносивата боя, с която стените са били покрити и от масата за хранене. До нея и в близост до прозореца е създаден удобен кът за четене с митичното кресло на пеперуда в кафява кожа и подова лампа. Столове модел Zucco, от Habitat (91 евро всеки). Модел на таванната лампа Boquería, от Biosca & Botey. Черна подова лампа модел Kulla, продава се в Ikea. Модел на Pouf Sabadell, от Maison Decor.

Терасата Кухня от чиста стомана

Кухнята, проектирана от Alfonso Poch, предизвиква силна индустриална естетика, с мебели и плот от неръждаема стомана. Липсата на високи модули на лицевата страна беше допълнена с персонализирани рафтове, монтирани в стена вдлъбнатина.

Напълно оборудвана кухня

Дървена дъска, от Ikea. Скала на местообитание Прибори за хранене, чаши и килим, от Vinçon. Тава, от Льо Крезе.

Визуална приемственост

В този изглед можете да видите яркостта и широчината на едно пространство, което различните области споделят. Подът, в полиран цимент в естествен цвят, стените, боядисани в бяло, а височината на таваните засилват усещането за откритост, която характеризира таванско помещение.

Интегрирана среда

По искане на собственика някои стаи бяха премахнати, така че антрето, холът, трапезарията и кухнята да споделят едно пространство. Само живите са рамкирани от греда и няколко железни колони и дървена лента на пода. Диван, от Casadesús Sofas. Холна маса, килим Helsingör и пулове Alseda, от Ikea. Възглавнички, от Maison Decor. Масата и пейката за трапезария са дизайн на собственика. На масата: кръгла бамбукова тава Hultet, от Ikea, и червени постелки за маса, от Habitat. На стената фотография на Маурисио Фуертес.

Спалнята

Тук цари простотата, това е спокойно пространство, обзаведено с легло, нощно шкафче и рафт, което играе ролята на табла. Прозорецът беше облечен с обикновена венецианска щора. Покривало за одеяло в цвят камък; каишка (95 евро) и възглавници; Всичко от Хабитат. Лорди обувки, Текстура.

Детайли за спалнята

Като нощно шкафче, разположено само от едната страна на леглото, е избрана спомагателна маса, която не намалява пространството, но има необходимата повърхност, за да поддържа някои аксесоари. Контрастът на стиловете между лампата, завършена в яркост, и античното огледало обогатява околната среда. Kulla настолна лампа и ваза, от Ikea.

Функционална баня

Всичко в това пространство се грижеше подробно, мислейки не само за максималния комфорт, който трябва да предложи, но и за най-доброто използване на пространството. Естествената светлина противодейства на оловен тон на този завършек. Предната част на умивалника беше решена с летен модел, който изглежда е интегриран по хамелеонен начин със стената и квадратно огледало с алуминиева кутия за формоване. Огледало на Cado, обработен алуминий. Умивалник, Урбана. Стенна светлина, продава се в Ikea. Естори, от фирмата Bandalux.

Душ,

която се издигна на няколко сантиметра от земята, затворена с неподвижно предпазно стъкло. До него бяха поставени дървени рафтове, които да имат под ръка тоалетните принадлежности и кърпи. Обработеният полиран цимент, лесен за поддръжка, е използван като покритие. Продукти за баня, от L'Occitane. Милениум кърпи, текстура.

Елементи на таванското помещение.

Наличието на греди и колони, които ограничават дадена зона, без да намаляват видимостта. Дървеното таванско помещение визуално намалява разстоянието до тавана, а също така служи и като място за съхранение на книги. По този начин зоната за сядане се събира повече под таванския покрив.

Звездното парче: BUTTERFLY ARMCHAIR

Поради простотата на дизайнерските си линии и функционалността си, мнозина го смятат за съвременна скулптура. Той е създаден през 1938 г. от група млади архитекти, включително испанецът Антонио Бонет. Можете да го намерите във Vinçon (€ 685,15).

Решения, които убеждават:

Трапезарията беше решена с дървена маса, изработена по поръчка, разположена между дневната и кухнята, и лека пейка, направена от съчетание. По-студените материали, като полиран цимент, покриващ пода, бяха омекотени с текстилни добавки от дървени мебели.

Видео: Актьорът Алън Рикман почина от рак - Новините на Нова . (Ноември 2020).