Съвети

Реновирана къща, съхраняваща старите аксесоари

Реновирана къща, съхраняваща старите аксесоари

Дълъг коридор, от който се отклониха много врати, много затворени пространства, в които светлината не течеше, стени с хотела, ниски тавани, дървени подове, които скърцаха с всяка стъпка ... Това беше панорамата, с която беше открито изследването ITTA прекрачил прага на този апартамент в Мадрид. „В къщата липсваха широта, светене и стил. Клиентите искаха актуален, функционален и удобен дом“, обясняват и подробно описват плана си: „Приоритетите на проекта бяха цялостното обновяване и обновяване на дома“. Но правенето на размазване и нова къща не беше позволено, тъй като собствениците искаха да запазят класическото докосване, а аксесоарите и изкуството, които вече имаха, „спомени от много години“.

За да унифицира и разшири пространствата, проучването елиминира ненужните коридори и стени и покри пода на цялата къща с порцеланови плочки с ефект на дърво, „изключителен завършек за поддържане на екологичната топлина на дървесината, избягвайки досадния шум“. Модернизацията беше постигната чрез премахване на хотела от стените, а светлината беше направена чрез повишаване на всичко, което покривите можеха. Голяма плъзгаща се врата с две листа вече е достъпът до хола, пространство, което вече е обединено и украсено с корнизи, които внасят елегантност и нотка на обновен класицизъм, стил, който се съчетава идеално с декоративните аксесоари, които собствениците вече са имали и че дизайнерите се смесиха с нови мебели.

Резултатът говори сам за себе си: напълно нов интериор, който поддържа цялата същност на миналото и съчетава елегантност, традиция и съвременност.

www.ittaestudio.com
Снимки: Luzestudio

Реклама - Прочетете по-долу Обновеният класицизъм

Собствениците на този апартамент в Мадрид искаха да запазят класическия си стил (и аксесоарите си), но да му придадат по-свеж вид. Предизвикателството беше прието от проучването itta.

Добре се възползвате

Диваните и слушалките, всички от Villdis, тапицирани с платове Romo, бяха подредени в U-образна форма, за да се възползват максимално от пространството.

Център на вниманието

В средата на дневната зона, масата в Natural Travertine на Creaciones Moll.

симетрия

От двете страни на основния диван две лампи от El Corte Inglés придават нотка на цвят, за да съответстват на килима.

Железни дами

Страничните маси са изработени от желязо на Oscar Vautherin.

Присъединете се, за да победите

Трапезарията и холът вече споделят едно и също пространство. На масата с орехи, от Rosewood, лампа от Wever & Ducré, в Olive Lamps.

Повторно интерпретирайте миналото

Много от аксесоарите и изкуството вече принадлежаха на собствениците и искаха да ги запазят, така че интериорните дизайнери трябваше да направят място за тях в рамките на проекта си за обновяване.

В тон

Гардеробът, подобно на масата за трапезария, е направен от орех и се купува в Rosewood.

Отворени врати

През къщата минаваше дълъг и монотонен коридор. За да му придадат динамичност, интериорните дизайнери създадоха чудесен достъп до хола с плъзгащи се врати.

Лека стъпка

Прозорците позволяват на светлината да достигне до залата.

Възползвайте се от слабостите

Лъч, който минава през коридора, е използван за инсталиране на косвено осветление.

Стъпка трудно

Пространствата бяха обединени чрез използване на един и същ под във всички стаи, порцеланова каменна керамика с ефект на дърво.

Минималистична кухня

Простите бели шкафове бяха тези, избрани за кухнята.

Главна спалня

В тази стая това, което преобладаваше, беше да се възползвате максимално от пространството, за да получите много място за съхранение.

Цветно докосване

Възглавницата е от Tailak и заедно с килимите осигурява контрапункт на спокойните цветове.

Добра подкрепа

Нощните шкафчета са от тик, колониален стил.

Втора спалня

Тази стая е използвана като хол.

Три в едно

До дивана, три дървени и метални маси за гнезда.

Кът за четене

Това пространство до прозорец беше използвано за създаване на перфектен кът за четене.

От цвете до цвете

Материя с флорален модел и зелени възглавнички осигуряват цвят междувременно бяло.