Съвети

Таванско помещение в сърцето на Мадрид

Таванско помещение в сърцето на Мадрид

Собствениците на този дом в Мадрид се възползваха от възможността, когато апартаментът до техния беше пуснат за продажба. Точно семейството му току-що бе пораснало и му трябваше повече пространство. Освен това те не искаха да се откажат от квартала си, в сърцето на града, заобиколен от очарователни музеи и алеи. Въпреки това обединение на двата етажа изискваше реформа с известна сложност, поради което прибягнаха архитекти Мигел Крайслер и Анхел Джарамило, Първата стъпка беше да се съборят преградите, които разделяха двата етажа. Тогава окачените тавани бяха премахнати, за да съответстват на височината между всички стаи в новата къща.

Трета стъпка беше обединяването на земята със същата настилка, a топла ipe платформа която беше обработена с лак, за да може да се монтира също така във влажни помещения, като кухнята и банята. Стените бяха обединени с бяла боя, а дограмата беше възстановена, за да възстанови красотата на оригиналната архитектура на сградата. На последно място, някои врати бяха заменени с вдлъбнати плъзгащи се листа които позволяват да се комуникират определени среди.

Но най-вече това беше в декорацията, където собствениците отразяваха своята личност. Няма правила, които заграждат средите под нормите на определен стил. Детайли, придобити на пътувания или които са били в семейството от години, се редуват с антични мебели и дизайнерски елементи. Резултатът е поредица от топли пространства, които ви канят да намерите убежище в тях, за да се насладите на семейния живот, който пише собствената си история.

Реклама - Продължете да четете под Салон

Той комуникира визуално с трапезарията през плъзгаща се врата. Листът е скрит в стената, облицован с бели лакирани дървени летви. Същите ламели за език и жлеб се простират по цялата стена и камуфлират присъствието на килер, разположен точно зад дивана. Белият цвят, както на покритията, така и на мебелите, служи като връзка между двете среди: хол и трапезария. Дивани и тротоари, от Бекара. Холната маса е от Casa & Jardín.

Трапезария

Книжарниците, пълни с книги от пода до тавана, обвиват атмосферата в атмосфера на интимност, която кани спокойно събиране по време на кафе. Рафтовете му имат оригинален дизайн: рафтовете стърчат леко от вертикалните напречни щанги. Това позволява директно да се поддържа върху тях снимки, които нарушават преобладаването на хоризонтални линии и придават повече динамизъм на композицията. Заоблените форми на масата и столовете, класически парчета от дизайна на 20-ти век, проектирани от Eero Saarinen за фирмата Knoll, омекотяват трапезарията и я правят още по-удобна.

Особеността на трапезарията

Личността, която дестилира всяка среда, е резултат от успешна комбинация от различни стилове. В трапезарията ретро лампа показва точното местоположение на масата и столовете, всички те са емблематични парчета от дизайна. На заден план прозорецът е оставен съблечен: неговите дървени щори стават декоративни елементи и добавят страхотен въздух към цялото.

салон

Потискайки стената, която разделяше двата етажа, беше спечелена стая с ефектни размери. Вместо да се създаде голяма зона за сядане, бяха организирани две среди, ориентирани в противоположни посоки; По този начин във всеки от тях печелите поверителност. Подови настилки от дърво Ipe, оцветени и лакирани, както и бели стени, тапицерия и мебели, засилват усещането за непрекъснатост, което обединява жилищните пространства и визуално разширява пространствата. Дизайнерските парчета съжителстват с антични мебели, като оригиналните холандски бъчви - по тези линии, които служат като масичка за кафе във втората дневна зона на хола. Забавно и функционално предложение.

кухня

Проектиран и обзаведен от екипа на Artificio, той беше разпределен с мебели от пода до тавана около централния остров. За да се улесни адекватното извличане, на плочата бяха монтирани две камбани на фирмата Gutmann. Неговият ефектен дизайн, със стъклената основа, привлича вниманието и придава на кухнята почти индустриална естетика.

Пространство за склад

Получаването на успокояващо усещане за чистота и ред беше приоритет в кухнята. Шкафовете на острова и модулите от пода до тавана, направени за измерване по стените, предлагат достатъчно голям капацитет за съхранение, така че всичко да е на мястото си, безопасно от изпарения и мазнини. Дори под малкия бар за закуска оставаше просто място за поставяне на изпражненията, когато те не се използват.

спалня

Нейният тавански покрив, с открити дървени греди, придава особен чар на атмосферата. Нощните шкафчета, стари, изправени в леглото, облечени в бели дрехи и без табла. Черно-бели снимки с различни размери бяха подкрепени върху тях, за да се адаптират към наклона на покрива. В подножието на леглото се откроява митичният шезлонг, проектиран от Льо Корбюзие, но без тапицерия, за да покаже оригиналната си стоманена структура, пресечена от каишки.

баня

Ваната беше инсталирана в центъра, облицована с пола от гресит. Тоалетните, както и кранът с пултове във формата на острие, бяха избрани с ретро вдъхновение, за да подобрят атмосферата на миналото. За това допринесоха стъклената лампа на тавана и старата дървена витрина. Вана, от Рока. Gresite, от Gunni & Trentino. Табуретка, от Cucamona.

Звездното парче: DINING CHAIR

Това е моделът "Лале", създаден през 1956 г. от финландския архитект Ееро Сааринен. Принадлежи към групата мебели на Пиедестал, с която нейният създател искаше да освободи интериора на къщите от агломерацията на краката. Има един крак от лакиран алуминий. Редактирано от фирмата Knoll.