Съвети

Под с класическо дърво

Под с класическо дърво

Казват, че докосването на дърво носи късмет. На пода, който посетихме днес, той донесе светлина и топлина, два елемента, които понякога е трудно да се съчетаят в интериорния дизайн. Тези, които отговарят за реформирането на този мезонет от 120 квадратни метра, разположен в мадридския Барио де Саламанка, са членове на тихите студия. „Къщата остана интерактивна от 50-те години насам и беше разделена на много коридори и много малки стаи“, обясняват Луа и Даниела.

Собственикът, самотна бизнес жена, искаше да има "пространство, светлина, чистота и съхранение и да създаде спалнята на мечтите си и стая за гости, за да приеме дъщерите си, когато я посетят", казват те. За да постигнат това, събориха прегради и отвориха стаите. Най-социалната зона е кондензирана в едно пространство, с хол и кухня, ограничена от остров. И двете спални имат собствени бани, а основната също има тоалетка и малка съблекалня.

Основният материал е дъб, всъщност те нарекли проекта Резиденцията на дъб (Резиденцията на дъб на испански). "Любимият материал на собственика е дърво, но тя не искаше тъмен", казват интериорните дизайнери. "Избрахме дъба, защото той успява да отразява светлината, като същевременно дава топлина." С него те са покрили пода и стени, някои от тях крият врати, шкафове или обущари, "без копчета, които се отварят със система тласък така че всичко беше еднакво чисто. "На тази чиста и базирана на характера основа те са разположили няколко парчета, но много добре подбрани и с вечно вдъхновение, като столче Касина, антични мебели, собствени творения или диван, проектиран от Патриша Уркиола.

www.quietstudios.com
Снимки: Карлос Луке

Реклама - Продължете да четете под Нов живот

Екипът на Quiet Studios изцяло реформира този пентхаус от 120 квадратни метра в Мадрид Барио де Саламанка.

Не е това, което изглежда ...

В кухнята, отворена към хола, те монтираха екстрактор, който действа като лампа.

Красивият остров

Кориански остров очертава кухненското пространство, продължавайки с отворената концепция.

Много пълно

В кухнята бяха поставени зоната за готвене и мивката.

Нищо наоколо тук ...

Как изглежда обикновена дървена стена с ламперия ...

Много да се скрие

Скриване на уреди и чекмеджета.

Яжте в добра компания

Трапезарията служи като преход между дневната и кухнята.

Повече дърво

Тъмната дървена маса контрастира с пода.

контрапункт

Столовете на Eames внасят докосването на дизайна.

Добра подкрепа

Детайл на страничната маса.

Лек воал

Ленените щори са поставени в прозорците, за да дадат поверителност и да оставят светлината да мине.

Комфортна зона

В хола, диван и чанта, проектирани от Патриша Уркиола за Касина.

микс

Кресло от бастун носи текстура на цялото. Лампата е моделът на DCW на Mantis.

Вход за спалня антре

С дъбов под и бели стени.

В краката ви Изкачете се по стените

Дъбът също покрива стената зад леглото.

Докосване нагоре

„В основната стая направихме суетен модул на прозореца, за да се възползваме от естествената светлина, също в дъб с каменна мивка, антични кранове и добавихме френско огледало от XIX век“, обясняват интериорните дизайнери.

Топъл материал

Детайл от дъбовия шкаф на тоалетката и табуретката Méribel de Cassina.

Златно докосване

Дискретна подова лампа носи луксозното докосване.

антре

Дървената ламперия се простира в коридора, който води до банята.

Скрит потенциал

Зад тези медри се крие голям обущар.

Основна баня Докоснете дърво

Тук също е проектиран дървен килер.

бежов

Двете бани са направени изцяло в бежово микроцемент.

Детайли за гардероба Втора спалня

Собственикът искаше стая за гости, когато дъщерите й я посетиха.

Мигнете към миналото

Интериорните дизайнери избраха няколко антични парчета, които да украсят.

Собствен апартамент

Спалнята за гости разполага със собствена баня.

Светлина в огледалото

Изглед към банята със спалня за гости.

Външен живот

Някои стари железни плантатори бяха поставени на терасата на това таванско помещение.

Засадете дърво

„Клиентът искаше да има клен и ние закупихме древногръцка амфора, за да го засадим“, обясняват от Quiet Studios.

почва

Беше покрита с плаваща платформа от тиково дърво.

Тераса с гледка