Полезен

Минималистичен апартамент в Калпе

Минималистичен апартамент в Калпе

Малък апартамент от 40 м², който се намира в община Аликанте в Калпе, беше изцяло преобразен след намесата на архитектурното студио V + M Arquitectos. С привилегирована гледка към морето и скалата на Ифач, височината - шести етаж - му придаваше светлина и приятно усещане за откритост към външната страна, която трябваше да бъде засилена.

Основната цел на реформата беше търсене на съвременна, неутрална и безвредна архитектура и прости линии както в довършителните работи, така и в мебелите, където пространствената приемственост отстъпи място на привилегированите гледки.

Как се постигна? Pablo Vázquez и Paola Manzana, V + M Arquitectos, бяха ясни: по-малкото е повече.

Разположението на пространствата е рационално: квадратен под с основно жилищно-трапезарно пространство, с интегрирана мини кухня. Цялата атмосфера се разширява и свързва с външната страна през голяма тераса. Апартаментът разполага и с две отделни и частни помещения, главната спалня и банята.

Реклама - Продължете да четете под пространствена амплитуда

Панаирните парчета, простичките линии и светлината бележат този проект, в който главният герой е централно пространство, което приветства хола, трапезарията и кухнята в малко пространство, но с най-високо възможно изпълнение.

Масите за кафе са прости и с нисък ръст. Тъмният под е идеалното платно за празните четки, които мебелите поставят.

На линия

Кухнята е проектирана в три модула, с прости линии и интегрирани уреди, в бяло.

Диванът се опира на стената, а между нея и кухнята сгъваема маса. Удължена е трапезарията!

непрекъснатост

Пространствата следват един друг с почти никакви визуални бариери и светлината води до всяка среда. Всички със същата проста естетика.

Отворена кухня

Реформата, проектирана от V + M Arquitectos, включва създаването на кухненска зона, която да се интегрира идеално в хола. Мебелите му трябваше да поддържат общата естетическа линия; Черно-бял минимализъм.

Детайл за кран

Детайл на кранчето за кухня, заоблен чучур.

след това

До кухнята, сгъваема маса като трапезария, но също така действа като допълнителна опорна повърхност.

Друг изглед

С отворена маса за хранене и към кухнята. Колко комфорт!

Отворете и затворете трапезарията

И никога по-добре казано! Отворете и затворете, защото трапезарията е решена със сгъваема маса, разположена между кухнята и хола, до дивана. Освен това е допълнителна опорна повърхност, от съществено значение, когато кухнята е мини.

Банята

Банята е проектирана според нуждите на собственика, като прави преразпределение на най-функционалното пространство.

Старата вана е заменена с душ и е включено ново пространство за съхранение и миене, както зад полупрозрачна стъклена преграда, която разграничава зоните.

Покрития и огледало

Използваните покрития са двуцветни порцеланови плочки и работещо огледало на мивката, което от своя страна прикрива вграден килер.

Игра на светлини

Осветлението винаги влияе върху декорацията.

При фалшив таван индиректна линейна светлина, която спомага за увеличаване на зрителното усещане за амплитуда.

Северни бележки

Що се отнася до интериорния дизайн на апартамента V + M Arquitectos, е избран северничен стил, в който преобладават белите и неутрални цветове като сивото, с цел да се увеличи максимално яркостта на всички помещения, да се увеличи амплитудата на пространства и предават визуално усещане за трезвост и елегантност.

Декоративните допълнения с черно-бели геометрични шарки осигуряват необходимия контраст.

комфорт

Премиален комфорт при управлението на елементите на апартамента.

Видео: ОБИКОЛКА НА ДОМА NEW #Минимализъм (Април 2020).