Съвети

Под по поръчка

Под по поръчка

Първото впечатление не беше много добро. При влизането в този апартамент от 80 квадратни метра, разположен в мадридския Барио де Саламанка в Мадрид, бяхме посрещнати от тъмно фоайе и безкраен коридор. При влизане картината не беше много по-обнадеждаваща. Пред очите ни беше много отделено растение, разделено на поредица от малки стаи. "Основната цел по време на реформирането му беше да се осигури естествена светлина до достъпа до къщата и коридора и да се приведе кухненското пространство в хола", обясниха от PYO архитектите, проучването, отговорно за даването на втори шанс.

За да постигнат това, те премахнаха преградата, която отделяше кухнята от останалата част от къщата и я превърнаха в проходна зона, „социално пространство, свързано с входа на къщата, разширяващо използването му извън самия факт на готвене и ядене ", те потвърждават. Тази промяна, добавена към отворите, извършени в горната част на преградите, успя да освободи преминаването на светлината и да даде осветеност на входа. Но реформата не беше там. Архитектите успяха да разширят пространството на една от спалните, като промениха ориентацията си на 45 градуса и подновиха всички покрития, с които разграничиха различните зони.

www.pyoarquitectos.com
Снимки: Miguel de Guzmán / Subliminal Image www.imagensubliminal.com

Реклама - Продължете четенето по-долу Безплатно преминаване

Още от входа на този етаж виждаме основните елементи на реформата, проведена от PYO архитекти: открити пространства, много светлина и внимателно подбрани покрития.

Същият модел

И кухнята, и коридорът, и баните споделят една и съща керамична облицовка, но зоните са диференцирани според цвета на фугите.

Промяна на ъгъла

На входа архитектите са разположили спалня, която се е ориентирала на 45 градуса спрямо останалата част от къщата, с която успяват да разширят пространството си и да направят растението по-течно и сияйно.

Социално пространство

Старата кухня се отвори към залата, правейки първата място за срещи и давайки светлина на втората.

преминаване

Кухнята вече е в проходна зона и благодарение на това беше възможно да се отвори къщата и да се завърши с последователността на отделни помещения.

Разделена територия

Различните материали, използвани в подовете, разграничават пространствата.

Божествена светлина

Прозорецът на коридора и новата ориентация на преградите усилват естествената светлина, която идва от вътрешния двор.

Съкратете разстоянията

Предишната всекидневна и кухня бяха далеч един от друг. Сближаването им беше една от основните цели на реформата.

чистота

Апартаментът от 80 м2 има тоалетна и баня.

Червена линия

В тоалетната беше избрано червено за ставите.

Политика за отваряне

Над вратите и в горната част на преградите са отворени прозорци, за да може естествената светлина да достигне до коридора.

Банята

Изглед към банята.

Бяло и синьо

В банята белите плочки бяха комбинирани със сини фуги.

Нищо, за да се крия

Детайл от дърводелската конструкция от шперплат, чието сглобяване се виждаше.

Отблизо

Детайл на завършванията.

преди

В равнината на това как е била къщата, преди да видим колко затворен е входът и колко отделен е бил заводът.

след това

Можем да видим как се разшири входната спалня и начинът на отваряне на кухнята.

самолет

Подът след реформата с окончателното подреждане на мебелите.

Макет на резултата

Видео: ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА ОТ iherb. Колко струва, как се плаща, кога пристига (Може 2020).